Laden Evenementen

Alkyona Quartet

29 april 2021 om 20:30

alkyona

Gespeeld wordt:

 • Shostakovich, twee stukken voor strijkkwartet, opus 36a, Elegy en Polka
 • Borodin, strijkkwartet in D major, no 2; Allegro moderato- Scherzo allegro- Notturno andante- Finale andante
 • Frans Schubert, strijkkwartet in E flat major no. 10 D, 87; Allegro moderato- Scherzo prestissimo trio- Adagio- Allegro

 

Thema

‘Vernieuwend en fantasievol’.

Programma

Het programma biedt interpretaties van bekende strijkkwartetten.

Musici

Het Alkyona Quartet werd in 2018 opgericht in Londen door studenten en afgestudeerden van het Royal College of Music en de Guildhall School of Music and drama. Al in 2019 won het Quartet een prijs (de RCM-prijs Strijkkwartet van het jaar). En in september 2019 werden de musici de Tunnell Trust Award toegekend. Het ensemble speelt het klassieke kwartet repertoire maar werkt ook graag samen met musici uit andere muziekculturen zoals Tablaspeler Kuljit Bhamra, actrice Saskia Reeves, componist Caroline Heslop en acteur William Marquez. Het Alkyona Quartet treedt ook op op het Huygens Festival dat gehouden wordt rond en tijdens de Open Monumentendag in de gemeente Leidschendam-Voorburg (september 2020).

Jobine Siekman (cello) is een veelgevraagd celliste zowel als solist als lid van diverse ensembles waaronder het Alkyona Quartet en het Volkmann Trio. Als lid van het Volkmann Trio trad zij eerder op in de concertreeks van de Stichting Veur Klassiek op 3 oktober 2019. Haar instrument, een cello van Lefèbvre, heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Emma Purslow (eerste viool) is gepassioneerd om live muziek te vertolken voor zoveel mogelijk mensen. Emma leidt bijvoorbeeld het “Street Orchestra of London” dat door de Guardian omschreven is als een “truly uplifting” deze uit 40 personen bestaand ensemble dat optreedt voor degene die niet in staat zijn om zelf te spelen of naar uitvoeringen te gaan. Ze treedt op als violist en violinist in kamermuziekensembles en orkesten in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Tevens is zij leraar.
Charlotte Saluste-Bridoux (viool). Al op tweejarige leeftijd vroeg Charlotte haar ouders om een viool. Zij volgde vioollessen op het conservatorium van Montpellier en in 2009 ging ze naar de Yehudi Menuhin School om te studeren met Natalia Boyarsky. Daarna vervolgde ze haar studie op het Royal College of Music.
Ze speelt op een Giovani Batista Ceruti viool aan haar uitgeleend door het Royal College.
Henrietta Hill (altviool) is violiste en heeft muziek marketing gestudeerd. Maar haar interesse ligt vooral bij het spelen in een kamermuziekensemble.

Alle concerten
 1. le coultre van hees

  Duo Le Coultre / van Hees

  24 september 2020 om 20:30
 2. The Hague String Trio

  The Haque String Trio

  22 oktober 2020 om 20:30
 3. Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  26 november 2020 om 20:30
 4. Ardemus Quartet

  Ardemus Quartet

  18 februari 2021 om 20:30
 5. Grupo del Sur

  25 maart 2021 om 20:30
 6. alkyona

  Alkyona Quartet

  29 april 2021 om 20:30