Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Brackman Trio

24 november 2022 om 20:30

Bestel kaarten

Foto: Sarah Wijzenbeek

Voor het bestellen van een seizoen abonnement: klik hier

Programma

  • Dmitri Sjostakovitsj
    – trio 1 in c opus 8
  • Ludwig van Beethoven
    – trio opus 70 nr. 2

Pauze

  • Maurice Ravel
    – trio in a

Dit eerste Sjostakovitsj trio, geschreven in 1923, is een jeugdwerk van Sjostakovitsj, geschreven tijdens een verblijf op de Krim en opgedragen aan Tatiana Glivienko. Het trio bestaat uit slechts één deel, waarvan de duur ongeveer een kwartier is.

Het Beethoven trio opus 70 nr. 2 is een atypisch pianotrio. Met zijn innerlijke rust en balans, behoort het tot Beethovens beminnelijkste en subtielste kamermuziek.

Maurice Ravels pianotrio is een kamermuziekwerk gecomponeerd in 1914. Het trio werd opgedragen aan Ravels contrapuntleraar André Gedalge en werd voor het eerst uitgevoerd in Parijs in januari 1915.  Inspiratie voor de muzikale inhoud van het trio kwam uit een breed scala van bronnen, van Baskische dans tot Maleisische poëzie. Ravel week echter niet af van zijn gebruikelijke voorliefde voor traditionele muziekvormen. Toch slaagt Ravel erin om zijn eigen innovaties binnen dit conventionele kader te introduceren.

Musici

Brackman Trio is opgericht in 2009 en maakt indruk door hun gepassioneerde en intense spel. De drie jonge musici zijn zeer actief in het Nederlandse muziekleven en zijn regelmatig te horen op de Nederlandse muziekpodia. Het repertoire van het Brackman Trio omvat werken van de vroegste pianotrioliteratuur tot en met eigentijdse composities. Daarnaast werkt het Brackman Trio geregeld samen met andere musici. Begin 2011 heeft het Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff en in 2012 verscheen hun tweede cd, met pianotrio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana.

Tim Brackman – viool begon met vioolspelen op zijn vijfde. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths.
Daarna studeerde Tim bij Pavel Vernikov en Svetlana Makarova (postgraduate course) aan de Accademia Musicale Santa Cecilia in Bergamo, Italië. Tim won vele prijzen en soleerde met vele orkesten waaronder het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk, waar hij het vioolconcert van Schumann speelde.

Tim bespeelt een G.B. Gabrielli viool (Florence, 1764) die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Daarnaast is Tim een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles.

Rik Kuppen – piano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ellen Corver en behaalde in 2017 zijn master-diploma. Rik volgde verschillende lessen bij onder andere Lars Vogt, Edith Fischer en Ronald Brautigam. Hij werd gecoacht door onder meer Reinbert de Leeuw en Vera Beths en is 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours. Rik maakte een tournee door de grote zalen van Nederland een voorstelling in samenwerking met gerenommeerd operaregisseur Wim Trompert en dichter Myrte Leffring. Muziek en poëzie, belichting en acteren smolten op een unieke en intieme wijze samen. Van het Nationaal Muziekinstrumenten fonds heeft Rik een bijzondere Steinway&Sons B-vleugel in bruikleen.

Kalle de Bie – cello werd toegelaten tot de de Sweelinck Academie voor Jong Talent. In 2018 behaalde hij zijn Masterdiploma. Daarnaast volgde hij vele masterclasses bij o.a. Anne Bijlsma, Uzi Wiesel. Momenteel volgt Kalle de postgraduate studie Violoncello aan de universiteit Wenen. Hij speelde het celloconcert van Schumann op tournee, voerde tijdens het Zutphen cellofestival het dubbelconcert van Vivaldi uit en soleerde in Minsk met het celloconcert van Edward Elgar. Hij creëerde een muzikale en visuele reis door de surrealistische wereld van de Franse componist Henri Dutilleux. Eerder werkte Kalle ook aan andere projecten met film, poëzie en dans. Daarnaast speelt Kalle bij het rebellencollectief Pynarello, dat naar alternatieve concertvormen zoekt. Kalle bespeelt een prachtige Italiaanse cello uit 1870, gebouwd door Gaetano Chiocchi, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten