Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dudok Quartet Amsterdam

12 december 2019 om 20:00

Bestel kaarten

Judith van Driel viool, Marleen Wester viool, Marie-Louise de Jong altviool, David Faber cello

Programma

Hollands Internationaal toptalent presenteert: ” Strijkkwartetten Opus 20″
Joseph Haydn – strijkkwartet opus 20 nr. 2 in C groot
Peter Vigh – Strijkkwartet nr.1 (geschreven voor het Dudok Quartet Amsterdam, wereldpremière op 9 november 2019 in Amsterdam)
Johannes Brahms – opus 51 nr. 1 in C klein

Drie componisten die een band met Hongarije hebben: Joseph Haydn, Johannes Brahms en de jonge Nederlands-Hongaarse componist Peter Vigh. Haydn (1732 – 1809) componeerde zijn opus 20-kwartetten in Fertöd, toen hij in dienst was aan het hof van vorst Esterházy. Brahms (1833 – 1897) hoefde niet meer te werken voor het geld na het in druk verschijnen van zijn immens populaire Hongaarse Dansen. De dansbaarheid en nostalgie zouden ook zijn weg zou vinden naar zijn kamermuziek. Peter Vigh (1987) verenigt in zijn strijkkwartet het geluid van zijn voorgangers met een zeer oorspronkelijke klankwereld.

Dudok Quartet Amsterdam laat drie generaties componisten met elkaar in gesprek gaan.

Musici

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze laten zien én horen dat de muziek niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.

‘Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek’.

Dudok Quartet Amsterdam is een vaste gast in zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam en heeft op podia in heel Europa opgetreden.

Persbericht Dudok Quartet Amsterdam – Opus 20 (002)

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten