Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Duo IJlstra – Garcia

13 februari 2020 om 20:00

Duo IJlstra-Garcia

Femke IJlstra (saxofoon) en Celia García-García (piano)

Programma

Muziek van Gershwin en Ravel,

Is jazz music too? Jazz of toch Klassiek?
Wanneer gingen jazz en klassieke muziek elkaar voor het eerst beïnvloeden en werd  jazz voor het eerst als “serieuze muziek” beschouwd ? Aandacht voor het legendarische concert uit New York in 1923 waar Gershwin optrad samen met de charismatische zangeres Eva Gauthier. Gershwin’s droom kwam uit: zijn muziek stond vanaf dat moment eindelijk naast “serieuze” klassieke composities. Op het programma muziek uit dit legendarische concert van Bellini, Milhaud en Berlin en ook George Gershwin’s Rhapsody in Blue en Summertime. Van Maurice Ravel hoort u het prachtige Jeux d’eau en Pavane Pour une Infante Défunte.

Musici

Het had weer gevoeld als een reis door tijd en ruimte, door mythische landen en onaardse schilderijen. Celia, de pianiste met Spaanse roots en passende passie, en Femke, hoogblonde saxofoniste uit het nuchtere noorden van Nederland. Zij leerden elkaar kennen als collega’s in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam en hebben hun talenten gebundeld om hun publiek te laten ervaren hoe fantastisch kamermuziek kan zijn.

In hun korte bestaan heeft het duo al mooie optredens verzorgd in o.a. de Spiegelzaal en de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Festival Wonderfeel, Emmy Verhey Festival, Parkstad Theaters. Ook Radio 4 heeft hen al gevonden, zo hebben ze gespeeld in NTR Podium en Opium.

Femke is hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium en saxofoniste in het Syrène Saxofoonkwartet. Celia is concertpianiste en begeleider van vele musici in binnen- en buitenland

Alle concerten
 1. le coultre van hees

  Duo Le Coultre / van Hees

  24 september 2020 om 20:30
 2. The Hague String Trio

  The Haque String Trio

  22 oktober 2020 om 20:30
 3. Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  26 november 2020 om 20:30
 4. Ardemus Quartet

  Ardemus Quartet

  18 februari 2021 om 20:30
 5. Grupo del Sur

  25 maart 2021 om 20:30
 6. alkyona

  Alkyona Quartet

  29 april 2021 om 20:30