Laden Evenementen

Duo Macondo

28 april 2022 om 20:30

foto: Romain D’Ansembourg

Programma

 •  Heitor Villa-Lobos Bachiana Brasileira no. 5
 • Christiaan de Jong Sonata Tanguistique (2004, in 2007 bewerkt voor Duo Macondo door C. de Jong)**
 • Niccolò Paganini Sonata per la Gran Viola e Chitarra
 • José Mora 3 Tientos (2006)*
 • Mikhail Zemtsov Tango Suite *
 • Astor Piazzolla
  *   Première   –  ** Première voor altviool/gitaar versie

 

Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van Nobelprijswinnaar García Márquez waarin hij schrijft over de imaginaire stad Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z’n verhalen te verweven. Macondo is dan ook in de loop der jaren synoniem geworden met het magisch realisme van Márquez, waarbij werkelijkheid en het bovennatuurlijke met elkaar verweven zijn. Een vergelijking kan gemaakt worden met bijvoorbeeld muziek van Villa-Lobos of Piazzolla.
Mikhail Zemtsov en Enno Voorhorst hebben beide een warme passie voor dit soort muziek: Mikhail Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en kreeg zelfs het Mexicaans staatsburgerschap. Enno Voorhorst nam met groot succes verschillende CDs op met Zuid-Amerikaanse muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de programmasamenstelling van Duo Macondo wordt gedomineerd door muziek uit Spanje en Latijns-Amerika.

 

Musici

 • Mikhail Zemtsov (altviool)
 • Enno Voorhorst (gitaar)

Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting. Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland.

Mikhail Zemtsov (altviool) werd geboren in Rusland en kreeg zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson. Daarna studeerde Mikhail aan de conservatoria te Moskou, Hamburg en Maastricht met o.a. Michael Kugel. Hij is prijswinnaar van de “1st International Viola Competition” in Wenen. Als solist trad hij op met vele gerenommeerde orkesten. Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a. Janine Jansen, Julian Rachlin, Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Enrico Pace en Boris Berezovsky. Mikhail Zemtsov nam 6 cd’s met kamermuziek op en de solo-cd `The last Rose of Summer` is op de 2de plaats bij de Top 50 van de Tros beland en met een 9 beoordeeld in het tijdschrift Luister.
Mikhail Zemtsov is als docent altviool verbonden aan de conservatoria in Utrechts en Den Haag. Hij bespeelt een Daniel Royé-altviool die hij in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Enno Voorhorst (gitaar) studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam. Hij speelde in de grote zalen van Nederland en geeft concerten en masterclasses van Europa tot Azie en Amerika. De CD ‘Bach-Pärt-des Prez’ (2015) bevatte originele bewerkingen voor solo-gitaar en Classical Guitar Magazine schreef hierover ‘Dit is een fabelachtige CD en een must voor iedere CD-verzameling’. Op zijn laatste CD (2018) nam Voorhorst werk op van Roland Dyens waaronder het Concerto Métis samen met The String Soloists. Enno Voorhorst geeft naast solo concerten ook concerten met hoboïste Pauline Oostenrijk en hij is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts € 52,50 per persoon. Bovendien ontvangt u per bestelling één extra toegangskaart.  Deze abonnementen kunnen uitsluitend worden gekocht via het bestelformulier. Voor het bestellen van een abonnement: klik hier

Alle concerten
 1. Matangi Quartet

  17 februari 2022 om 20:30
 2. Pianotrio 258

  24 maart 2022 om 20:30
 3. Duo Macondo

  28 april 2022 om 20:30
Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts € 52,50 per persoon. Bovendien ontvangt u per bestelling één extra toegangskaart.

Bestellen