Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Flex Ensemble

23 april 2020 om 20:00

Flex Ensemble

Johannes Nies piano, Kana Sugimura viool, Anna Szulc-Kapala altviool, Martha Bijlsma cello

Programma

Antonin Dvorak – pianokwartet Nr. 2 in Es, op. 87

Mateusz Smoczyński (*1984) – New Kurpian Songs (2019)
I. Pozic mamo raz (Tell me, mother)
II. Któz tam po kómorze chodzi (Who is in that chamber)
III. Zaświeć Niesiondzu (Oh moon, shine over the field)
IV. Ej jegody, jegodziny (Oh, blueberries)

pause

Johannes Brahms – pianokwartet in g, opus 25

Van Brahms en Dvorak zijn de bekende, romantische pianokwartetten en Smoczynski maakt het programma uniek. Bovendien delen alle werken de slavische invloeden.

Het kwartet van Johannes Brahms opus 25 is een uiterst belangrijk werk in de ontwikkeling van Brahms. De finale, een virtuoos pronkstuk, is een vroeg voorbeeld van op zigeuners geïnspireerde muziek.

Van Smoczynski werk dat voor het Flex Ensemble is gecomponeerd en is gebaseerd op Poolse volksliederen.  https://www.youtube.com/watch?v=luOXplEepIE

Musici

Pianokwartet het Flex Ensemble staat voor kamermuziek op het hoogste niveau, gecombineerd met een enorme speelvreugde. Het kwartet, dat veel in het buitenland optreedt, wil muziek en publiek dichter bij elkaar brengen met nieuwe, innovatieve concertformats.

Het Flex Ensemble wil de grote pianokwartetliteratuur niet alleen spelen, maar ook uitbreiden door composities in opdracht uit te schrijven. Zo speelden ze wereldpremières van o.a. Márton Illés, Gérard Pesson en Johannes Schöllhorn. Het pianokwartet musiceerden met een reeks aan bekende musici zoals contrabassist Wolfgang Güttler, violisten Daniel Rowland en Oliver Wille, hobist Albrecht Mayer en bajaniste Elsbeth Moser

Het Flex Ensemble is een van de meest dynamische kwartetten van zijn generatie, getuige de vele internationale prijzen die het viertal direct na de oprichting in 2012 heeft gewonnen. International Chamber Music Award Frankfurt: Eerste prijs en Special prize, Gianni Bergamo Classic Music Award Lugano: Eerste Prijs. Daarna volgden prijzen bij The International Chamber Music Competition Kiejstut Bacewicz in Łódź/Polen, Premio Trio di Trieste/Italie und de Solti Foundation in Engeland.
Na deze successen volgenden concerten in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Alte Oper Frankfurt, Beijing Performing Arts Center, de Meistersingerhalle Nürnberg en bij festivals zoals Festival de Musique de Menton, de Sommerlichen Musiktagen Hitzacker, de Heidelberger Frühling en Prishtina International Music Festival . Veel van deze concerten werden opgenomen of live uitgezonden door SüdWest Rundfunk, NordDeutsche Rundfunk en Radio 4.

De leden van het Flex Ensemble hebben aan de Hochschule für Musik in Hannover gestudeerd en volgden inspirerende masterclasses; zij ontvingen lessen van onder meer het Juilliard String Quartet, een van Amerika’s grote strijkkwartetten.

Alle concerten
 1. le coultre van hees

  Duo Le Coultre / van Hees

  24 september 2020 om 20:30
 2. The Hague String Trio

  The Haque String Trio

  22 oktober 2020 om 20:30
 3. Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  Tobias Borsboom en Lidy Blijdorp

  26 november 2020 om 20:30
 4. Ardemus Quartet

  Ardemus Quartet

  18 februari 2021 om 20:30
 5. Grupo del Sur

  25 maart 2021 om 20:30
 6. alkyona

  Alkyona Quartet

  29 april 2021 om 20:30