Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Grupo del Sur

28 september 2023 om 20:30

Bestel kaarten

Fotograaf: Dina Furrer – van Vlinderen

Voor het bestellen van een seizoen abonnement: klik hier

Programma

Piazzolla en tijdgenoten

Astor Piazzolla Concierto para Quinteto
Astor Piazzolla Romance del Diablo
Antonio Agri Desde Adentro
Hector Stamponi Flor de Lino / Arrangement Pablo Ziegler
Astor Piazzolla

PAUZE

Ressurrección

 

Astor Piazzolla Decarissimo
Astor Piazzolla Fuga y Misterio
Pablo Ziegler Milongueta
Astor Piazzolla Adios Nonino

Astor Piazzolla ((1921-1992) transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek. Hij behield passie en melancholie maar verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireerde wereldwijd vele componisten, musici en luisteraars.
In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander muziek van Piazzolla met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken. Op het programma staan veel composities van Piazzolla met daarnaast werken van musici die deel uitmaakten van zijn kwintet, waaronder Antonio Agri en Pablo Ziegler.

Musici

Matias Pedrana – bandoneon
Anne-Marie van de Grint – viool
Paul Hagenaars – gitaar
Robin El-Hage – piano
Daniël Lehmann – contrabas

“Desde Adentro” zo speelt Grupo del Sur. Uit het hart, naar het hart.

Sinds 2007 geven zij concerten en speelden op vele kamermuziek podia en festivals. De laatste cd ‘Inspiración’ werd live opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

Matías Pedrana (bandoneon)
voltooide zijn opleiding dwarsfluit in Argentinië toen hij dertien was. Hij haalde zijn bandoneon diploma in het Codarts Conservatorium (Rotterdam) in 2008. Als bandoneonist heeft hij met bekende musici en ensembles samengewerkt en met enkele van deze ensembles heeft hij door de wereld gereisd en in toonaangevende festivals gespeeld.
Anne-Marie van de Grint (viool) studeerde aan de Conservatoria van Amsterdam, Tilburg en Maastricht. Ze is actief in diverse klassieke ensembles en orkesten en concertmeester van o.m. Brabant Sinfonia. Daarnaast speelt Anne-Marie in het kamermuziekensemble in een strijktrio. Haar passie voor de Argentijnse tango begon in 1991 toen ze gevraagd werd voor trio Típico Tango. Met Daniel Fanego y Amigos bracht zij een uitgebreid Latijns-Amerikaans repertoire. Vanaf 2007 geeft ze concerten met Grupo del Sur, waarvan ze tevens de oprichtster is.
Paul Hagenaars (gitaar) heeft als uitgangspunt het spelen van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek op zowel klassieke als elektrische gitaar. Hij werkt met Tom America (eigentijdse muziek) en Maurice Leenaars (flamenco-gitarist) en speelt “kamermuziekjazz“ in een trio met contrabas en trompet, waar hij ook voor schrijft. Paul is als docent verbonden aan het Fontys Conservatorium en Factorium Tilburg.
Robin El-Hage (piano) specialiseerde zich in de Argentijnse tango als pianist/arrangeur en heeft hier in 2018 zijn Master’s graad in behaald. Robin arrangeert en geeft leiding aan het 7-koppige ensemble Septeto Camaleón. Daarnaast treedt hij op met R&G Tango Duo en Los Tangueros Clásicos. Sinds 2019 mag hij Grupo del Sur aan dit lijstje toevoegen.
Daniël Lehmann (contrabas) verruilde de viool voor de contrabas toen hij 16 was. Hij studeerde contrabas en compositie aan het conservatorium. In 2001 specialiseerde hij zich in Argentijnse tango en werd lid van Sexteto Canyengue (Carel Kraayenhof) waarmee hij door heel de wereld tourde. In 2003 werd hij  hoofdvakdocent contrabas aan de tango afdeling van het Rotterdams Conservatorium. Daniël speelde in talloze concerten met artiesten zoals Quirine Viersen, Stochelo Rosenberg en Herman van Veen. Sinds 2011 is hij mede artistiek leider van muziektheater-gezelschap Ausdauer.

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €55,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten

Duo Lumaka
Marigold Piano Quartet
Animato Kwartet