Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Grupo del Sur

25 maart 2021 om 19:00

Bestel kaarten

foto Dina Furrer – van Vlimmeren

Het verplaatste concert van 26 mei is geannuleerd . 

 

Gespeeld wordt:

composities van Astor Piazolla, Antonio Agri en Pablo Ziegler.

Thema

Spelen vanuit het hart, muziek van binnenuit ontstaan…’Desde Adentro’.

Programma

Op het programma staan composities van Piazzolla met daarnaast werken van musici die deel uitmaakten van zijn kwintet waaronder Antonio Agri en Pablo Ziegler.

Musici

Grupo del Sur, opgericht in 2007 bestaat uit:
Matias Predrana (bandoneon) begon zijn muzikale opleiding in Argentinië toen hij dertien jaar oud was. Hij voltooide daar zijn opleiding als dwarsfluitist. In 2000 verhuisde Matias naar Europa en besloot toen bandoneon te gaan studeren. Zijn diploma haalde hij aan het conservatorium in Rotterdam. Hij speelt als bandoneonist met bekende musici en ensembles en reist hij met hen de hele wereld over.
Anne-Marie van de Grint (viool). Zij studeerde dit instrument aan de conservatoria in Amsterdam. Haar passie voor de Argentijnse tango begon in 1991 toen ze gevraagd werd voor het trio Tipico Tango. Ze is oprichtster van Grupo del Sur en geeft met hen vanaf 2007 concerten.
Paul Hagenaars (gitaar) heeft als uitgangspunt het spelen van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek op zowel klassieke als elektrische gitaar. Paul Hagenaars is docent aan het conservatorium in Tilburg.
Robin El-Hage is pianist en woont in Haarlem. Na zijn bachelor cum laude is hij doorgegaan met specialiseren in de Argentijnse tango als pianist/arrangeur. In 2018 haalde hij hiervoor zijn master. Sinds 2019 speelt hij mee in Grupo del Sur.
Daniël Lehmann (contrabas) in 2001 specialiseerde hij zich in Argentijnse tango en werd hij lid van Sexteto Canyengue (Carel Kraayenhof) waarmee hij heel de wereld over reisde. Sinds 2011 is hij mede-artistiek leider van muziektheater-gezelschap Ausdauer waarin hij contrabas en basgitaar speelt en muziek schrijft voor voorstellingen.

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten