Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Klarinettrio LEA

30 september 2021 om 20:30

Bestel kaarten

Foto: Stamatis Xanthoulis

 

Programma

  • Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Kegelstatt Trio, K. 498 (1786)
  • Robert Schumann (1810-1856) Märchenerzählungen, Op.132 (1853)
  • Gordon Jacob (1886-1979) Trio voor altviool, klarinet en piano (1969)
  • Carl Reinecke (1824-1910) Trio voor altviool, klarinet en piano op. 264 (1903)

 

Het beroemde Trio in Es groot van Wolfgang Amadeus Mozart voor klarinet, altviool en piano is een uitzonderlijk innig en charmant werk. Het is geschreven voor vrienden van Mozart. De naam “Kegelstatt” verwijst naar een plek waar het kegelspel gespeeld wordt. Dit trio is de eerste compositie voor een dergelijke bezetting. Alle instrumenten zijn hier even verdiept in een boeiend gesprek; soms opgewekt, soms serieus, maar altijd vol genegenheid.

Geïnspireerd door Mozarts “Kegelstatt” schreef Robert Schumann voor de kenmerkende combinatie van klarinet, altviool en piano. De titel van deze 4 stukken “Märchenerzählungen” (sprookjesachtige verhalen) verwijst naar een poëtische toverwereld.

Gordon Jacob is een Britse componist. Zijn ontwikkeling als concertpianist werd gedwarsboomd door een ongeluk waardoor zijn linkerhand minder goed functioneerde en een carrière als blazer was evenmin mogelijk want Jacob had een hazenlip. Het componeren bood uitkomst. Zelfs als krijgsgevangene tijdens het Eerste Wereldoorlog bleef hij schrijven voor het kamporkestje. Zijn muziek is nooit wijdlopig of blufferig en de luisteraar wil er steeds meer van horen.

Carl Reineke had een grote carrière als pianist. Mendelssohn, Liszt en Schumann waren zeer onder de indruk van zijn talent en hielpen met zijn loopbaan. Dit uitzonderlijk romantisch werk werd geschreven in 1903, vlak voor zijn 80e verjaardag en doet ons aan Brahms denken. Verschillende stemmingen wisselen elkaar af: donker, rustig pastorale, soms droevig, maar uiteindelijk verheugd en levendig.

 

Musici

  • Lars Wouters van den Oudenweijer – klarinet
  • Esra Pehlivanli – altviool
  • Anastasia Safonova – piano

Met dit trio smelt de virtuositeit samen in een oor strelend concert.

Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer studeerde aan The Juilliard School for Music te New York en bij Walter Boeykens te Rotterdam. Hij verzorgde zeer veel succesvolle recitals in New York en op de grote Europese concert podia. Lars treedt regelmatig met gerenommeerde ensembles en werkte als solist samen met bekende dirigenten en orkesten in binnen- en buitenland. Ook speelt hij in het Orlando Blaaskwintet en treedt regelmatig op in The Academy of Saint Martin in the Fields. Lars is verbonden aan het Brabants conservatorium als hoofdvakdocent klarinet.

Altvioliste Esra Pehlivanli voltooide haar studie bij de eminente violist Michael Kugel in België en Nederland. Ze heeft deelgenomen aan vele festivals over de hele wereld, internationale muziekprijzen gewonnen en solo concerten gegeven in vele landen. Meer dan 100 composities zijn voor haar geschreven door bekende componisten, waaronder een altvioolconcert “Aus der Heimath” van Roderik de Man. ​Esra heeft verschillende cd-opnameproducties gemaakt in Duitsland, Nederland en Turkije.

Pianiste Anastasia Safonova studeerde aan het conservatorium in Moskou en voltooide haar masteropleiding bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze treedt op met prominente musici in geheel Europa, Turkije, China en Rusland. En bracht diverse kamermuziek-cd’s uit met altvioliste Esra Pehlivanli en violiste Irina Simon-Renes. Sinds 2000 geeft zij les aan de afdeling Klassieke Muziek van Conservatorium Maastricht.

Seizoen abonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts € 52,50 per persoon. Bovendien ontvangt u per bestelling één extra toegangskaart.  Deze abonnementen kunnen uitsluitend worden gekocht via het bestelformulier. Voor het bestellen van een abonnement: klik hier

ACTIE Bring a Friend

Neem donderdag gratis een vriend, vriendin, geliefde of bijvoorbeeld collega mee naar Veur Klassiek! Bestel 1x een ‘bring a friend’-bundel en ontvang automatisch 1 normaal en 1 gratis kaartje.

Corona

De overheid heeft aangegeven dat vanaf 25 september een Corona toegangsbewijs moet worden gebuikt in oa theaters. Voor u als publiek betekent dit, dat u bij binnenkomst een Corona toegangsbewijs moet kunnen tonen via de Coronacheck app of een papieren versie hiervan. Wilt u weten wat dit inhoudt en hoe het werkt? Bezoek dan de pagina van Het Veur Theater over het gebruik van het coronatoegangsbewijs: www.hetveurtheater.nl/coronatoegangsbewijs/

 

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten