Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nebbiolo Ensemble

12 juni 2020 om 20:00

Nebbiolo Ensemble
Bestel kaarten
Het concert is geannuleerd

 

Programma

Schilderijen van een Tentoonstelling – Modest Moessorgski
Naast het werk van Moessorgski staan er andere prachtige werken van Haydn, Tsjaikovsky en Mahler op het programma.

De mooiste orkestmuziek op klein formaat!

Voor de Russische componist Modest Moessorgski waren de schilderijen van zijn vriend Victor Hartmann een grote inspiratiebron. Schilderijen met fantasievolle beelden van bijvoorbeeld de trol Gnomus, een hut op kippenpoten van de Russische heks Baba Yaga, de duistere catacomben van Parijs en ruziënde marktvrouwen. Als hommage aan deze onverwachts overleden kunstschilder hadden zijn vrienden een tentoonstelling georganiseerd waarop zijn schilderijen werden getoond. Het werk van Moessorgski is geïnspireerd op deze tentoonstelling. De toeschouwer wandelt van het ene naar het andere schilderij en wordt uitgebeeld in het bekende Promenade-thema dat de muzikale schetsen verbindt.

Musici

Het Nebbiolo Ensemble bestaat uit: Paulus van Kruijssen  – Viool,  Margriet Tubbing  – Klarinet/Esklarinet,  Pietia van Proosdij – Klarinet/Basklarinet,  Amber Hill – Fagot en Erik Peeters  –  Hoorn.

De leden hebben elkaar leren kennen bij RBO Sinfonia (nu Holland Symfonie Orkest). Naast koorbegeleidingen verzorgen orkestleden ook veel  schoolconcerten – vaak in de klas of de gymzaal, maar ook in volle theaterzalen met het hele orkest. Vier van de vijf leden van het ensemble werken nog altijd bij dit orkest.
In 2016 hebben deze vijf musici het Nebbiolo Ensemble opgericht, nadat bij het maken van een schoolvoorstelling in deze bezetting het samenwerken zo goed beviel dat het voor de hand lag om reguliere concerten te gaan geven. De ongewone bezetting van het ensemble was gekozen om kinderen tijdens de voorstelling kennis te laten maken met zowel strijk- als (verschillende) blaasinstrumenten. Het voordeel van deze unieke combinatie is dat het mogelijk wordt om de mooiste (orkest) muziek op klein formaat uit te voeren. Als een soort mini-orkest kan het Nebbiolo Ensemble alle orkestkleuren behouden, ondanks dat er toch slechts vijf musici zitten.

Het Nebbiolo Ensemble speelt het liefst in huiskamers en kleine zalen of kerkjes om zo dichtbij het publiek te komen als mogelijk.

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten