Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

The Haque String Trio

22 oktober 2020 om 20:30

The Hague String Trio
Bestel kaarten

Let op. Het concert is verplaatst naar het Veur Theater in Leidschendam

Er zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar

Gespeeld wordt:

 • Gideon Klein, Strijktrio;
 • Dick Kattenburg, Trio à Cordes;
 • Ludwig van Beethoven, Serenade in D opus 8

Thema

‘After the Darkness’…na donkere tijden. Aan het einde van het jaar van de vrijheid staan we met dit concert stil bij 75 jaar vrijheid….

Programma

Vanwege de herdenking dit jaar van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust, 75 jaar geleden, bestaat het programma uit twee werken gecomponeerd door joodse componisten. De levens van de componisten zijn verwoest door de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning.
Gideon Klein (1919-1944) was een zeer talentvolle pianist en componist, geboren in een Moravische joodse familie. In 1941 werd hij gevangengezet in Theresiënstadt. Hier was hij een leidende figuur in de organisatie van muzikale activiteiten en hier heeft hij zijn Strijktrio gecomponeerd. Hij stierf in januari 1945 in Fürstengrube, een buitenkamp van Auschwitz.
Dick Kattenburg (1919-1944) is een Nederlandse componist. Zijn strijktrio (Trio à cordes) heeft lang opgeborgen gelegen in het archief. De bladmuziek is officieel uitgegeven als onderdeel van het project “After The Darkness”.
Beethoven (1770-1827) is wellicht niet zo beroemd geworden door zijn strijktrio’s, maar ze zijn daarom niet minder uitdagend om te spelen. Het jaar 2020 is niet alleen het vrijheidsjaar, maar ook het jaar waarin herdacht wordt dat Beethoven 250 jaar geleden werd geboren. Gespeeld wordt Serenade in D opus 8.

Musici

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello).
Justyna Briefjes studeerde viool aan het conservatorium in Den Haag. Naast het spelen in dit trio speelt zij in ensemble Revolve en daarnaast zo veel als mogelijk kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Justyna speelt op een viool uit de school van Panormo en is haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Julia Dinerstein studeerde in eerste instantie viool in Moskou aan het Tchaikovsky conservatorium. Daarna altviool aan het conservatorium in Maastricht. Zij is altviooldocent op verschillende opleidingen in Nederland. Elke zomer geeft ze masterclasses. Julia is tweede prijswinnares van het Beethoven Internationaal altviool concours in Oostenrijk.
Miriam Kirby werd in Engeland geboren en studeerde daar ook. Haar solistendiploma haalde ze in Düsseldorf aan de Robert Hochschule. Miriam Kirby bespeelt een Bronek Cison cello uit 1996, gebouwd in Chicago.

Zowel Miriam Kirby als Justyna Briefjes spelen in het Residentieorkest.

Corona protocol

 • Vertoont u symptomen die op corona kunnen wijzen( niezen, koorts, hoest) dan vragen wij u niet naar het concert te komen.
 • Wij houden ons aan de corona richtlijnen (afstand houden, desinfecteren).
 • Wij zorgen voor een veilige 1 1/2 meter placering.
 • U neemt uw jas mee naar de zaal.
 • Er zijn door de maatregelen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • U kunt bij aanvang een kop koffie of thee meenemen de zaal in.
 • U wordt dringend geadviseerd bij binnenkomst en weggaan een mondkapje te dragen. Als u zit mag het mondkapje af.

 

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten