Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Volkmann Trio

3 oktober 2019 om 20:00

Volkmann_87kb-Web
Bestel kaarten

Valentina Toth piano, Coraline Groen viool, Jobine Siekman cello.
Virtuoos Jong Talent

Programma

Beethoven pianotrio in Es groot opus 70 nr. 2
Ravel pianotrio in a mineur

Beethoven’s pianotrio op. 70 nr. 2 is vernieuwend in die tijd en met een klankpalet van stormachtig tot lieflijk.
Het beroemde pianotrio van Ravel is een aaneenschakeling van klankkleuren en onverwachte wendingen. Ravel haalde Inspiratie hiervoor uit een breed scala aan bronnen, van Baskische dans tot Maleisische poëzie, zonder af te wijken van zijn gebruikelijke voorliefde voor traditionele muziekvormen

De musici

Het Volkmann Trio leerde elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Individueel hebben zij prijzen gewonnen bij verschillende nationale concoursen. Het trio is begin 2013 opgericht en heeft inmiddels verscheidene concerten gegeven en lessen gevolgd bij onder meer David Dolan, Ellen Corver, Michel Strauss, Peter Brunt en David Kuyken. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend.

Coraline Groen (viool, 1996) is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar bachelor in Londen en Den Haag bij o.m. Peter Brunt. Dit jaar is zij begonnen aan haar master in Den Haag bij Vera Beths met als specialisaties de Orkestmaster en de Ensemble Academy. Coraline heeft een viool (W. Crijnen, 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jobine Siekman (cello, 1995) studeerde aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman en daarna in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. Sinds september 2014 studeert ze aan The Royal College of Music in Londen waar ze afgelopen juli haar Bachelors of Music with Honours behaalde en nu verder studeert voor haar Master of Music. Ze bespeelt een cello gebouwd door Thomas Dodd in 1800, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valentina Tóth (piano 1994) speelde vanaf haar twaalfde piano en kamermuziek in Nederland en vele andere landen. Zij studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-cd Hungarian Horizon met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. In oktober 2018 bracht zij haar tweede CD uit bij Challenge Classics. Ze ontving de 1e prijs en publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag en 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm, soleerde met vele orkesten en was te zien als de vaste pianist bij het TV-programma De Tiende Van Tijl.

Seizoenabonnement

Bij aankoop van toegangskaarten voor een abonnement op 3 concerten tegelijk betaalt u slechts €50,- per persoon.

Bestellen

Alle concerten